Winkelmand

Pixel-hobby

Het kan niet anders dat wij als eerste aan de slag gaan met een pixel-hobby, want Karin vindt dat zelf ook fantastisch om te doen. (mocht je in de buurt zijn van de winkel, kijk binnenkort dan even voor de grap in de etalage. Dan weet je gelijk wat ze in de avonduren thuis nog allemaal doet!)

India en zelfs mijn mega-drukke-altijd-in-beweging-zijnde Lars vinden ‘pixelen’ ook helemaal tè gek om te doen. Lars wil daar zelfs uit zich zelf! zijn mobieltje of wat voor schermpje dan ook, voor aan de kant leggen. En daar wordt deze moeder dan weer blij van.

We shoppen 3 losse boekjes, 3 vierkante basisplaatjes waarop we een patroon willen ‘pixelen’. (ik voel een nieuw werkwoord opkomen, nu we hierin zo bedreven raken!) We zoeken de juiste kleuren pixel-matjes, die een verbluffend resultaat moeten gaan geven. Òp naar huis!

In opperste concentratie gaat India thuis van start. Ze prutst met haar vingers een mini pixel los van het matje en legt deze op de juiste plaats op het plaatje. Al snel komt ze er achter dat ze is vergeten te vragen of ze een pincet mocht lenen, die Karin ook verkoopt voor deze hobby. Gelukkig ben ik nogal ijdeltuiterig bij tijden en India nogal oplossingsgericht. Ze stormt naar boven, komt terug met mijn pincet en gaat aan de slag. Met een pincet gaat het stukken makkelijker om de pixels op de juiste plaats te leggen. Die pincet heb je echt nodig!

Waar Lars het makkelijk vindt om het patroon uit één van de boekjes onderde basisplaat te leggen en dan de juiste kleur pixel te plaatsen, vinden India en ik het weer makkelijker om het boekje boven onze basisplaat te leggen en gewoon te kijken en te tellen waar welke kleur moet komen.

En dan gebeurd het, wat bijna niet voorkomt als we alle drie thuis zijn: er daalt een rust neer in de woonkamer. In opperste concentratie pixelen we er naar harte lust op los. Een speld zou je kunen horen vallen, denk ik. Voor diegene die ook het Diamant Painting heeft geprobeerd, zal begrijpen dat dit pixelen een net zo verslavend effect heeft. Je blijft maar door gaan, tot de hele plaat vol gekleurde pixels ligt en je jezelf hebt doen verbazen dat je plotseling een mini-schilderijtje hebt gemaakt.

Voor we het weten zijn we drie kwartier/ uurtje verder met een prachtig resultaat. Super geslaagde middag activiteit. Hebben we nog geen eens de speciale ansichtkaarten meegenomen uit de winkel van Karin, waar je deze pixelplaten in kunt drukken en je zo je eigen, persoonlijke, orginele ansichtkaart maakt. Leuk om naar opa & oma te sturen bijvoorbeeld.

De waardering van www.paperhouse.eu bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 2024 reviews.