Winkelmand

Monsters knutselen

Nu is het bijna Halloween en overal verschijnen de meest gruwelijke beelden, die de rest van het jaar door iedereen vol afgrijzen afgekeurd worden. Maar het gekke is: met Halloween lijkt het elk jaar niet gek genoeg te kunnen. Zelfs onze eigen jonge ‘bloedjes’ worden uitgedost is de meest angstaanjagende kostuums en grimes, die bijna niet meer van echte wonden te onderscheiden zijn.  Het kan niet op. Maar vind jij nu, net als ik, dat het best iets minder kan? Probeer dan deze knutsel eens. Een gezellige middag knutselen met toch een beetje speels Halloween-effect. En bovendien heel veel verschillende, gezellige kleurtjes!

Bij Paperhouse heb je katoenen monstertjes, die er nog niet als zodanig uitzien. Er zit zelfs een touwtje aan, zodat je de monstertjes kan ophangen.

Wat heb je nog meer nodig? Nou, eigenlijk voornamelijk foam clay: die clay met van die witte balletjes erin… en verder alles waar je mee zou willen versieren. Denk aan kleine stofjes, kraaltjes e.d. Maar alleen de clay is ook prima.

De foam clay is zo fijn om mee te werken. Het vlekt niet, het kruimelt niet, wat gewone klei nog wel eens doet. Het is zacht materiaal, die door kinderhandjes goed bewerkt kan worden. Het is super licht! En… het plakt heel goed op de katoenen monstertjes bijvoorbeeld. (voor volwassenen heeft de foam clay weer een anti-stress effect, weet ik uit ervaring. J )

Met een deegroller kun je een mooie dunne plak rollen over je werkbank. Daarna laat je de plak eventjes rusten, zodat het een beetje kan drogen. Maar, denk er om, het moet nog wel verwerkbaar zijn natuurlijk. Dus niet uit laten drogen.  Je kunt vormpjes uit de plak steken. Maar je kan ook, zoals mijn dochter heeft gedaan, de dunne plak over een deel van het monster leggen en deze met een schaar in de juiste vorm knippen. En is het te dun, dan duw je er zo een stukje clay tussen.

Het mooie is, dat je je creativiteit de vrije loop kan laten gaan. Op het achterhoofd van het monster heeft mijn dochter een hanekam gemaakt. Het fijne is van de clay, dat het ook niet uit zichzelf vervormd of door de zwaartekracht gaat zakken. Waar je het plakt, daar plakt het ook. En wat ook fijn is van deze clay: kraaltjes of stofjes blijven net zo makkelijk zitten.

Het enige nadeel is dus wel wanneer je overhaast denkt een andere kleur clay ergens te plakken bijvoorbeeld voor een oogje, maar je vindt dat het oogje te laag, te hoog of de verkeerde kleur heeft, dat het geplakte ook echt gelijk plakt. Als je het dan wil veranderen, dan laat de onderlaag ook een beetje los. Maar goed, ook dat valt op te lossen.

Wanneer je monster helemaal af is, laat je het drogen. Na een nachtje heb je het beste resultaat. Dan plakt het monster niet meer en kun je het gewoon vast pakken en neerzetten, dan wel hangen, waar je wil.

Kortom: voor deze tijd van het jaar en hartstikke leuke kinderactiviteit! Misschien zelfs wel voor een kinderfeestje. Mijn zoon van 11 en dochter van 9 jaar, vonden dit allebei heel leuk om te doen. En stiekem, vond ik de clay té gek!

De waardering van www.paperhouse.eu bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 2058 reviews.