Winkelmand

Sneeuwpop maken

Nu het (bijna) winter is, hier en daar al sneeuw is gevallen in omliggende landen, maar die sneeuw toch ook echt onze kant op gaat komen, wordt het tijd voor een mooie, makkelijke en leuke winterknutsel om zelf te maken. Bovendien is het een top-sinterklaas-schoen-cadeautje voor een creatief kind.

Karin heeft nu bij Paperhouse een Do It Yourself (DIY) setje met de accessoires om drie sneeuwpoppetjes te maken. Één grote sneeuwpop en twee wat kleine sneeuwpoppetjes om precies te zijn.

Verder heb je nodig (en heeft Karin ook in verkoop) witte foam clay en 3 maten piepschuimballetjes:

  • Waarvan je de twee kleinsten als hoofd gebruikt voor de kleinere sneeuwpoppetjes,
  • Waarvan je drie middelgroten als lijfjes voor de kleinere sneeuwpoppetjes gebruikt en de derde voor het hoofd van de grote sneeuwpop.
  • Waarvan je één grote als lijf voor de grote sneeuwpop gebruikt.

Dus geen geklieder met lijm of rommel van snippers papier, als je daar even geen zin in hebt.

Mijn dochter van 9 jaar is per sneeuwpopje ongeveer een kwartier tot 20 minuutjes bezig geweest. Ik moet eerlijk zeggen dat ze na het eerste popje de smaak te pakken had en toen ging het wat sneller.

Ze is begonnen om het hoofd en het lijf van één sneeuwpop te voorzien van witte foam clay. Ik hoor u denken: “Waarom? Zo’n piepschuimballetje is toch ook al wit?” Maar het effeect van de witte foam clay waar kleine witte piepschuimballetjes in verwerkt zit, lijkt toch echt meer op sneeuw, dan een kale piepschuim bal.  Ze heeft de clay met een deegroller uitgerold, tot een best dunne plak, zodat ze uiteindeijk genoeg clay over had voor de overige piepschuim ballen.

Hiermee heeft ze de piepschuim bal rondom bedekt.

Toen zowel het lijf als het hoofd met clay bedekt waren, heeft ze nu deze nog niet uitgedroogd waren, beide ballen op elkaar gedrukt. Wanneer de clay droogt blijven de ballen zonder lijm, gewoon aan elkaar plakken.

Daarna heeft ze de hoed op het hoofd geduwd. Ook deze blijft vanzelf plakken als de clay is opgedroogd.

En vervolgens heeft ze de andere accessoires in de ballen gestoken op de manier zoals zij het leuk vond.

Om de sneeuwpoppetjes rechtop te kunnen laten staan, heeft ze onder het lijfje een dikker plakje clay geplakt, en toen de poppetjes rechtop gezet en zo laten drogen.

Het resultaat is lekker vrolijk! Ze passen straks leuk in een winters landschapje die we op de kast willen gaan creëren.

TIP (voor de hele creatievelingen onder ons): Wanneer je een heel klein sjaaltje breid of van stof maakt, kun je deze ook nog omhangen. Bij voorkeur als de clay nog niet droog is, want dan weet je zeker dat dit ook blijft plakken. Tenzij jouw kindje de pop wil aan- en uitkleden natuurlijk. Dan hang je de sjaal om als de clay goed droog is. Bovendien kun je met knop-spelden ook nog zorgen voor extra ‘knopen’ of ‘mond’ van de sneeuwpop

De waardering van www.paperhouse.eu bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 2058 reviews.